• Free Practice Test & Review
How would you score if you took the GMAT

Available with Beat the GMAT members only code

• Get 300+ Practice Questions

Available with Beat the GMAT members only code

• 5-Day Free Trial
5-day free, full-access trial TTP Quant

Available with Beat the GMAT members only code

• 5 Day FREE Trial
Study Smarter, Not Harder

Available with Beat the GMAT members only code

• Free Trial & Practice Exam
BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

Available with Beat the GMAT members only code

• Most awarded test prep in the world
Now free for 30 days

Available with Beat the GMAT members only code

• Free Veritas GMAT Class
Experience Lesson 1 Live Free

Available with Beat the GMAT members only code

• Magoosh
Study with Magoosh GMAT prep

Available with Beat the GMAT members only code

• 1 Hour Free
BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

Available with Beat the GMAT members only code

• Award-winning private GMAT tutoring
Register now and save up to \$200

Available with Beat the GMAT members only code

## Rate and Distance

tagged by: rolandprowess

This topic has 1 expert reply and 0 member replies

### Top Member

Roland2rule Legendary Member
Joined
30 Aug 2017
Posted:
669 messages
Followed by:
3 members

#### Rate and Distance

Sat Sep 30, 2017 7:42 pm
Anne traveled from City A to City B in 4 hours, and her speed was between 25 miles per hour and 45 miles per hour. John traveled from City A to City B along the same route in 2 hours, and his speed was between 45 miles per hour and 60 miles per hour. Which of the following could be the distance, in miles, from City A to City B?
A. 95
B. 115
C. 125
D. 160
E. 180
oa is b.

I am confused on how to set up the formulas here. Can any experts help?

### GMAT/MBA Expert

GMATGuruNY GMAT Instructor
Joined
25 May 2010
Posted:
13920 messages
Followed by:
1809 members
13060
GMAT Score:
790
Sun Oct 01, 2017 2:35 am
Roland2rule wrote:
Anne traveled from City A to City B in 4 hours, and her speed was between 25 miles per hour and 45 miles per hour. John traveled from City A to City B along the same route in 2 hours, and his speed was between 45 miles per hour and 60 miles per hour. Which of the following could be the distance, in miles, from City A to City B?
A. 95
B. 115
C. 125
D. 160
E. 180
Anne:
Traveling for 4 hours at a speed of 25 mph, the distance traveled = rt = 25*4 = 100 miles.
Traveling for 4 hours at a speed of 45 mph, the distance traveled = rt = 45*4 = 180 miles.
Since Anne's speed was between 25 mph and 45 mph, the distance from A to B must be BETWEEN 100 AND 180 MILES.
Eliminate A and E, which are not between 100 and 180.

John:
Traveling for 2 hours at a speed of 45 mph, the distance traveled = rt = 45*2 = 90 miles.
Traveling for 2 hours at a speed of 60 mph, the distance traveled = rt = 60*2 = 120 miles.
Since John's speed was between 45 mph and 60 mph, the distance from A to B must be BETWEEN 90 AND 120 MILES.
Eliminate C and D, which are not between 90 and 120.

_________________
Mitch Hunt
GMAT Private Tutor
GMATGuruNY@gmail.com
If you find one of my posts helpful, please take a moment to click on the "UPVOTE" icon.
Available for tutoring in NYC and long-distance.

Free GMAT Practice Test How can you improve your test score if you don't know your baseline score? Take a free online practice exam. Get started on achieving your dream score today! Sign up now.

### Best Conversation Starters

1 lheiannie07 108 topics
2 ardz24 67 topics
3 Roland2rule 63 topics
4 LUANDATO 53 topics
5 swerve 46 topics
See More Top Beat The GMAT Members...

### Most Active Experts

1 GMATGuruNY

The Princeton Review Teacher

143 posts
2 Jeff@TargetTestPrep

Target Test Prep

119 posts
3 Rich.C@EMPOWERgma...

EMPOWERgmat

116 posts
4 Scott@TargetTestPrep

Target Test Prep

101 posts
5 Max@Math Revolution

Math Revolution

86 posts
See More Top Beat The GMAT Experts