• 5 Day FREE Trial
Study Smarter, Not Harder

Available with Beat the GMAT members only code

• Most awarded test prep in the world
Now free for 30 days

Available with Beat the GMAT members only code

• Award-winning private GMAT tutoring
Register now and save up to \$200

Available with Beat the GMAT members only code

• Free Veritas GMAT Class
Experience Lesson 1 Live Free

Available with Beat the GMAT members only code

• 5-Day Free Trial
5-day free, full-access trial TTP Quant

Available with Beat the GMAT members only code

• Free Practice Test & Review
How would you score if you took the GMAT

Available with Beat the GMAT members only code

• Get 300+ Practice Questions
25 Video lessons and 6 Webinars for FREE

Available with Beat the GMAT members only code

• Magoosh
Study with Magoosh GMAT prep

Available with Beat the GMAT members only code

• 1 Hour Free
BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

Available with Beat the GMAT members only code

• Free Trial & Practice Exam
BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

Available with Beat the GMAT members only code

## [solved] Gmat Prep. Q11

This topic has 2 member replies
maxim730 Senior | Next Rank: 100 Posts
Joined
26 Dec 2006
Posted:
76 messages
Followed by:
2 members

#### [solved] Gmat Prep. Q11

Wed Mar 14, 2007 5:52 pm
Practise Test 2

Please see image. Thanks for any help.

Doh!!. I figured it out, simple stupid error. Will post my explanation later on.

Ans.: D
Attachments

This post contains an attachment. You must be logged in to download/view this file. Please login or register as a user.

### Top Member

Roland2rule Legendary Member
Joined
30 Aug 2017
Posted:
667 messages
Followed by:
3 members
Fri Sep 29, 2017 2:52 pm
pat (P), kate (K) and mark (M).
P=P
P=2K (twice). therefore, K= P/2
P=(1/3)M. therefore M=3P

P+K+M = 162
P + (P/2) + 3P = 162
(2P+P+6P)/2 =162
9P = 324
P=36

K=36/2= 18
M=3*36= 108

The difference between Kate and Mark is 108-18=90

Cybermusings Legendary Member
Joined
27 Mar 2007
Posted:
559 messages
Followed by:
2 members
Upvotes:
5
Tue Mar 27, 2007 11:06 am
Let Kate Charge x hours

Therefore Pat charges 2x hours and Mark Charges 3 times of 2x = 6x hours

x+2x+6x = 162

x = 18
Mark charges 6*18 = 108 Hours

Hence the difference = 108-18 = 90 Hours

pretty much a cakewalk

### Best Conversation Starters

1 lheiannie07 108 topics
2 ardz24 67 topics
3 Roland2rule 63 topics
4 LUANDATO 50 topics
5 swerve 43 topics
See More Top Beat The GMAT Members...

### Most Active Experts

1 GMATGuruNY

The Princeton Review Teacher

152 posts
2 Jeff@TargetTestPrep

Target Test Prep

106 posts
3 Rich.C@EMPOWERgma...

EMPOWERgmat

103 posts
4 Scott@TargetTestPrep

Target Test Prep

96 posts
5 Max@Math Revolution

Math Revolution

86 posts
See More Top Beat The GMAT Experts