## Greg assembles units of a certain product at a factory. Each day he is paid $2.00 per unit for the first 40 units that ##### This topic has expert replies Legendary Member Posts: 2276 Joined: 14 Oct 2017 Followed by:3 members ### Greg assembles units of a certain product at a factory. Each day he is paid$2.00 per unit for the first 40 units that

by VJesus12 » Fri Jan 28, 2022 7:26 am

00:00

A

B

C

D

E

## Global Stats

Greg assembles units of a certain product at a factory. Each day he is paid $2.00 per unit for the first 40 units that he assembles and$2.50 for each additional unit that he assembles that day. If Greg assembled at least 30 units on each of two days and was paid a total of $180.00 for assembling units on the two days, what is the greatest possible number of units that he could have assembled on one of the two days? A. 48 B. 52 C. 56 D. 60 E. 64 Answer: C Source: Official Guide ### GMAT/MBA Expert GMAT Instructor Posts: 16067 Joined: 08 Dec 2008 Location: Vancouver, BC Thanked: 5254 times Followed by:1268 members GMAT Score:770 ### Re: Greg assembles units of a certain product at a factory. Each day he is paid$2.00 per unit for the first 40 units th

by [email protected] » Fri Jan 28, 2022 7:38 am
VJesus12 wrote:
Fri Jan 28, 2022 7:26 am
Greg assembles units of a certain product at a factory. Each day he is paid $2.00 per unit for the first 40 units that he assembles and$2.50 for each additional unit that he assembles that day. If Greg assembled at least 30 units on each of two days and was paid a total of $180.00 for assembling units on the two days, what is the greatest possible number of units that he could have assembled on one of the two days? A. 48 B. 52 C. 56 D. 60 E. 64 Answer: C Source: Official Guide GIVEN: Total pay for 2 days is$180
In order to MAXIMIZE the number of units assembled on one of the days, we must MINIMIZE the number of units assembled on the other day

We're told that Greg assembled at least 30 units each day.
So, the MINIMUM is 30 units
Let's say that Greg assembled 30 units on DAY 1

Payment for Day 1 = (30)($2) =$60
If Greg is paid $60 for Day 1, then he must have received$120 on Day 2.

If Greg was paid $120 on Day 2, how many units did he assemble? GIVEN: Greg is paid$2.00 per unit for the first 40 units that he assembles and $2.50 for each additional unit So, for the first 40 units, Greg is paid$80 (since 40 x $2 = 80)$120 - $80 =$40

So, the remaining $40 was paid to Greg for the additional units he assembled at a rate of$2.50/unit
$40/$2.50 = 16 units
So, the TOTAL number of units assembled = 40 + 16 = 56