The fewer restrictions there are on the advertising of legal

This topic has expert replies
Moderator
Posts: 6128
Joined: 07 Sep 2017
Followed by:20 members

Timer

00:00

Your Answer

A

B

C

D

E

Global Stats

The fewer restrictions there are on the advertising of legal services, the more lawyers there are who advertise their services, and the lawyers who advertise a specific service usually charge less for that service than lawyers who do not advertise. Therefore, if the state removes any of its current restrictions, such as the one against advertisements that do not specify fee arrangements, overall consumer legal costs will be lower than if the state retains its current restrictions.

If the statements above are true, which of the following must be true?


(A) Some lawyers who now advertise will charge more for specific services if they do not have to specify fee arrangements in the advertisements.

(B) More consumers will use legal services if there are fewer restrictions on the advertising of legal services.

(C) If the restriction against advertisements that do not specify fee arrangements is removed, more lawyers will advertise their services.

(D) If more lawyers advertise lower prices for specific services, some lawyers who do not advertise will also charge less than they currently charge for those services.

(E) If the only restrictions on the advertising of legal services were those that apply to every type of advertising, most lawyers would advertise their services.

OA C

Source: Official Guide

User avatar
Legendary Member
Posts: 2077
Joined: 03 Feb 2014
Location: New York City Metro Area and Worldwide Online
Thanked: 955 times
Followed by:139 members
GMAT Score:800

by [email protected] » Sat May 18, 2019 4:42 am

Timer

00:00

Your Answer

A

B

C

D

E

Global Stats

Often, the correct answer to an Inference question is based on a small portion of what the passage says, as is the correct answer to this question.

In answering such a question, we have to notice that, even though the correct answer is directly related to only a small portion of what the passage says, it is fully supported by some part of what the passage says and, therefore, can be properly inferred from what the passage says.

The passage states the following:
  • The fewer restrictions there are on the advertising of legal services, the more lawyers there are who advertise their services.
It also indicates that there is a "current" restriction , "the one against advertisements that do not specify fee arrangements".

From these two pieces of information alone, we can infer the following:
  • If the restriction against advertisements that do not specify fee arrangements is removed, more lawyers will advertise their services.
The correct answer is [spoiler](C)[/spoiler].
Marty Murray
Chief Curriculum and Content Architect
[email protected]

Image

See why Target Test Prep is rated 5 out of 5 stars on Beat the GMAT. Read our reviews.