## Search found 10 matches

1 one can + 3 cans of water= 4 oz, also we can set up a ratio using these numbers 1/3 . 12 ounce cans + x water = x 0z. Now we can find out how much water is needed. 1/3 x 12/x; x= 36, hence 12/36= 48 oz. now we need to know 12 ounce cans of the concentration are required to prepare 200-6 ounce serv...

- by GMAT dreamer

Thu Dec 03, 2009 3:17 pm- Forum: Problem Solving
- Topic: Can't figure this one out...
- Replies:
**11** - Views:
**6725**

##### must be C

it says "The program could reduce the amount of imports and therefore improve the nation's balance of trade" C attacks its conclusion saying that "Subsidies and import constraints keep domestic prices high",so how its prorgam can improve the economy if few people will be able to buy high price produ...

- by GMAT dreamer

Fri Nov 13, 2009 1:49 pm- Forum: Critical Reasoning
- Topic: Economic Model
- Replies:
**15** - Views:
**2464**

75 is multiple of 5, os square of 5= 25,

25 - 75 = 50; we know that square of 7= 49, rest 1, so square of 1=1

5 + 7 + 1 =13.

The trick is known the multiple of 75, then you can figure out the rest.

- by GMAT dreamer

Fri Nov 21, 2008 6:04 pm- Forum: Problem Solving
- Topic: GMATPrer Test 1 problem - Number Theory
- Replies:
**7** - Views:
**2190**

- by GMAT dreamer

Wed Nov 19, 2008 1:09 pm- Forum: Data Sufficiency
- Topic: Someone help me with this question please!!!
- Replies:
**2** - Views:
**1009**

##### Someone help me with this question please!!!

In a certain state, gasoline station compute the price per gallon p, in dollars, charged at the pump by adding a 4% sales tax to the dealer's price per gallon d, in dollars, an then adding a gasoline tax of $ 0,18 per gallon. Which of the following gives the dealer's price per gallon d in terms of t...

- by GMAT dreamer

Wed Nov 19, 2008 10:36 am- Forum: Data Sufficiency
- Topic: Someone help me with this question please!!!
- Replies:
**2** - Views:
**1009**

we have a simple annual interest yields $600 interest over a 2 yr period ( not compounded), so we can break it down at $300 for the first year and $300 for the second year. also, we can give name to the animals; if is $300 in each year, so d can be $3,000 and k= 10%, so 3,000 x 0.10= 300. The questi...

- by GMAT dreamer

Tue Nov 18, 2008 2:15 pm- Forum: Problem Solving
- Topic: GMAT Prep - Interest problem
- Replies:
**13** - Views:
**8157**

- by GMAT dreamer

Tue Nov 18, 2008 1:10 pm- Forum: Data Sufficiency
- Topic: GMAT Prep CAT-1 Question
- Replies:
**6** - Views:
**4104**

- by GMAT dreamer

Tue Nov 18, 2008 12:53 pm- Forum: Problem Solving
- Topic: GMAT Prep Math Practice Test Question
- Replies:
**4** - Views:
**3378**

We can make things simpler...

If xy=1; it tells that x=1 and y=1, right?

so, 2^(1+1)^2/2^(1-1)^2=

2^2^2/2^0^2=

2^4/2^0=

16/1= 16

Very simple we put numbers.

- by GMAT dreamer

Tue Nov 18, 2008 12:16 pm- Forum: Problem Solving
- Topic: If xy = 1
- Replies:
**12** - Views:
**7539**

##### Stuart....can you please help with clue #2....still a little

Stuart....can you please help with clue #2....still a little confused...

It says that took Pei an avarage of 9 min per Km to walk the distance...

We know that in each 9 minutes he walked 1 Km; so to complete the entire journey ( 16 km), he needs to walk 16 km x 9 min = 144.

144 min> 2h, suffic.

- by GMAT dreamer

Mon Nov 17, 2008 10:03 am- Forum: Data Sufficiency
- Topic: GMAT Prep (Pei)?? Please HELP!!!!
- Replies:
**8** - Views:
**6713**