• EMPOWERgmat Slider
    1 Hour Free
    BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    EMPOWERgmat Slider
  • PrepScholar GMAT
    5 Day FREE Trial
    Study Smarter, Not Harder

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    PrepScholar GMAT
  • Magoosh
    Magoosh
    Study with Magoosh GMAT prep

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Magoosh
  • Kaplan Test Prep
    Free Practice Test & Review
    How would you score if you took the GMAT

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Kaplan Test Prep
  • Economist Test Prep
    Free Trial & Practice Exam
    BEAT THE GMAT EXCLUSIVE

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Economist Test Prep
  • e-gmat Exclusive Offer
    Get 300+ Practice Questions
    25 Video lessons and 6 Webinars for FREE

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    e-gmat Exclusive Offer
  • Target Test Prep
    5-Day Free Trial
    5-day free, full-access trial TTP Quant

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Target Test Prep
  • Varsity Tutors
    Award-winning private GMAT tutoring
    Register now and save up to $200

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Varsity Tutors
  • Veritas Prep
    Free Veritas GMAT Class
    Experience Lesson 1 Live Free

    Available with Beat the GMAT members only code

    MORE DETAILS
    Veritas Prep

How do I install Question Pack 1 on Mac

This topic has 8 expert replies and 18 member replies
Goto page Previous

GMAT/MBA Expert

OfficialGMAT Official Company Rep
Joined
12 Jun 2012
Posted:
620 messages
Followed by:
251 members
Thanked:
143 times
GMAT Score:
800
Post Tue Jan 27, 2015 11:59 am
utkalnayak wrote:
Hi Jeremy,

thanks for your help. I have written to gmatprep email id that you have suggested, waiting to hear back from them. In the mean time I could borrow a windows laptop to work through the exam packs. In windows machine I found that with default resolution the control buttons on the screen such as Next, Pause (the buttons of the bottom panel) are not visible. After few futile attempts I changed the screen resolution to a lower one, which was not pretty to look at but I could work through. I also have a snapshot of how it looks on windows. If you guys could please look into this issue, many test takers would be benefited.

Thank you.
Thank you for this note. We are looking into this.

Jeremy

_________________
Leah
Official GMAC Representative

Have a question about customer service issues, GMAT exam policies, or GMAT exam structure? Post your question in our Ask the Test Maker forum!

Need free GMAT or MBA advice from an expert? Register for Beat The GMAT now and post your question in these forums!
cc040488 Newbie | Next Rank: 10 Posts Default Avatar
Joined
15 Feb 2015
Posted:
2 messages
Post Sun Feb 15, 2015 7:15 pm
Dear Jeremy,

I have the same problem on my mac (running on OS X Yosemite, Version 10.10.2).

I purchased the question pack 1 and exam pack 1 but I'm not able to activate neither of them.
Sorry, this is a little bit annoying. Please kindly provide a solution for this issue as soon as possible!

Thanks a lot for your kind help!

Best regards,

Cristian

GMAT/MBA Expert

OfficialGMAT Official Company Rep
Joined
12 Jun 2012
Posted:
620 messages
Followed by:
251 members
Thanked:
143 times
GMAT Score:
800
Post Mon Feb 16, 2015 12:49 pm
cc040488 wrote:
Dear Jeremy,

I have the same problem on my mac (running on OS X Yosemite, Version 10.10.2).

I purchased the question pack 1 and exam pack 1 but I'm not able to activate neither of them.
Sorry, this is a little bit annoying. Please kindly provide a solution for this issue as soon as possible!

Thanks a lot for your kind help!

Best regards,

Cristian
Hi Cristian,

Please email gmatprep@mba.com for assistance on this issue. They will contact you and work through the issue with you. I will also reach out on my end to see if we can find a more general fix for your issue.

Thanks,
Jeremy

_________________
Leah
Official GMAC Representative

Have a question about customer service issues, GMAT exam policies, or GMAT exam structure? Post your question in our Ask the Test Maker forum!

cc040488 Newbie | Next Rank: 10 Posts Default Avatar
Joined
15 Feb 2015
Posted:
2 messages
Post Mon Feb 16, 2015 6:04 pm
Hi Jeremy,

thanks a lot for your kind help!

If they find a solution then I will let you guys know.

Otherwise I will keep it simple and just use a windows computer!

Cheers,

Cristian

GMAT/MBA Expert

OfficialGMAT Official Company Rep
Joined
12 Jun 2012
Posted:
620 messages
Followed by:
251 members
Thanked:
143 times
GMAT Score:
800
Post Tue Feb 17, 2015 7:36 am
cc040488 wrote:
Hi Jeremy,

thanks a lot for your kind help!

If they find a solution then I will let you guys know.

Otherwise I will keep it simple and just use a windows computer!

Cheers,

Cristian
Hello again,

If you are already working through a solution with our customer service team, please disregard, but if not, please send me your 18-digit Activation Code and 12-digit Installation ID to socialmedia@mba.com or via direct message on this forum. To locate the Installation ID, please do the following:

1. On the GMATPrep homepage, please click Settings
2. Click Installed Content
3. Click the Activate chevron (do not enter activation code)
4. Click Telephone link
5. Access 12-digit Installation ID number

Once you provide this information, we can provide you with an unlock code to complete the activation process.

Please note: if your Installation ID is 0000-0000-0000, then this means your exam pack/question pack was not installed properly. Please un-install GMATPrep, restart your machine, and re-install GMATPrep. In order to successfully install the additional content, please ensure the GMATPrep application is closed, and then re-install the additional content by double clicking on the .gsp file.

Thanks,
Jeremy

_________________
Leah
Official GMAC Representative

Have a question about customer service issues, GMAT exam policies, or GMAT exam structure? Post your question in our Ask the Test Maker forum!

adamennis Newbie | Next Rank: 10 Posts Default Avatar
Joined
07 Jul 2015
Posted:
1 messages
Post Tue Jul 07, 2015 11:05 am
I had the same exact issue. Uninstalled all of the GMAT software as suggested and reinstalled it, problem solved.

msalvatore Newbie | Next Rank: 10 Posts
Joined
21 Jun 2015
Posted:
1 messages
Post Fri Jul 10, 2015 9:45 pm
greenious wrote:
greenious wrote:
Bibubo wrote:
Never mind, I figured it out myself. When asked how to open the .gsp file, pick "choose application" and open through the free GMAT Prep software. Just a note for the GMAC representatives out there: this seems to be a 9-month old issue. It certainly wouldn't hurt to publish a separate set of instructions for Mac users.

Best
Hi Bibubo,

I have the same Mac OS version as you (10.9.2) and tried to do what you've suggested by opening the Exam Pack .gsp file with GMATPrep software, but somehow it was grayed out (see attached screenshot). Do you have any additional suggestion to open the file? Or can GMAT representative help me? I'm preparing for the test by the end of this month and need the practice tests urgently! Thanks!

Oops nevermind, I later realized there was a drop-down menu to open with "All Applications" instead of "Recommended Applications." I was able to install it successfully Smile. Leaving this here for anyone who had the same installation issue.

GMAT rep, please add instructions for Mac users! It can be frustrating when you are ready to take the practice exam but are having issues with the installation process.
^ This solved my problem (switching to 'All Applications'). GMAC guys - you should add this to your website. I was becoming extremely frustrated with this issue until I found this thread and read all the way to this point.

uthum88 Newbie | Next Rank: 10 Posts Default Avatar
Joined
21 Sep 2015
Posted:
2 messages
Post Mon Sep 21, 2015 10:31 pm


Hi - I am getting the attached error message when i try to install the GMAT Prep software in my macbook.

I recently purchased both the gmat question pack and exam pack. The first time i installed my gmat prep software and opened the two packs, they worked.

As soon as i close the gmat prep application and reopen it, the two packs get wiped off and i am unable to activate it using the code also.

I then uninstall and reinstall the gmat prep software to fix this. However it happens once again when i close the application. Could you please provide a permanent fix for this.

Thanks
Muthu

GMAT/MBA Expert

OfficialGMAT Official Company Rep
Joined
12 Jun 2012
Posted:
620 messages
Followed by:
251 members
Thanked:
143 times
GMAT Score:
800
Post Tue Sep 22, 2015 11:10 am
uthum88 wrote:


Hi - I am getting the attached error message when i try to install the GMAT Prep software in my macbook.

I recently purchased both the gmat question pack and exam pack. The first time i installed my gmat prep software and opened the two packs, they worked.

As soon as i close the gmat prep application and reopen it, the two packs get wiped off and i am unable to activate it using the code also.

I then uninstall and reinstall the gmat prep software to fix this. However it happens once again when i close the application. Could you please provide a permanent fix for this.

Thanks
Muthu
Hello,

Could you please email us at gmatprep@mba.com so we can schedule a remote session with you to work through the problem?

Thanks,
Jeremy

_________________
Leah
Official GMAC Representative

Have a question about customer service issues, GMAT exam policies, or GMAT exam structure? Post your question in our Ask the Test Maker forum!

sbauer Newbie | Next Rank: 10 Posts Default Avatar
Joined
18 Aug 2015
Posted:
1 messages
Post Mon Oct 05, 2015 2:06 pm
adamennis wrote:
I had the same exact issue. Uninstalled all of the GMAT software as suggested and reinstalled it, problem solved.
Worked for me as well!

Allanhahaha Newbie | Next Rank: 10 Posts
Joined
16 Nov 2015
Posted:
2 messages
Post Mon Nov 16, 2015 7:29 pm
Just figured out how to fix this issue without reinstall everything.

Do this:

1. Close and re-open your GMATPrep software;
2. Click on the "gear" icon at bottom left to go to settings page;
3. Under the "System Info" tab, you will find a "Licensing" section
4. If it says some service needed to be started, click on the button, type in your machine administer password;
5; Try activate the test pack again using the 18 digit key. it should work now.

Seems that the software needs some admin privilege to run a service, which is not available sometime and need you to manually activate it.

Hope that's helpful Smile

-Allan Jiang

Allanhahaha Newbie | Next Rank: 10 Posts
Joined
16 Nov 2015
Posted:
2 messages
Post Mon Nov 16, 2015 7:30 pm
Just figured out how to fix this issue without reinstall everything.

Do this:

1. Close and re-open your GMATPrep software;
2. Click on the "gear" icon at bottom left to go to settings page;
3. Under the "System Info" tab, you will find a "Licensing" section
4. If it says some service needed to be started, click on the button, type in your machine administer password;
5; Try activate the test pack again using the 18 digit key. it should work now.

Seems that the software needs some admin privilege to run a service, which is not available sometime and need you to manually activate it.

Hope that's helpful Smile

-Allan Jiang

Best Conversation Starters

1 Vincen 180 topics
2 lheiannie07 61 topics
3 Roland2rule 54 topics
4 ardz24 44 topics
5 VJesus12 14 topics
See More Top Beat The GMAT Members...

Most Active Experts

1 image description Brent@GMATPrepNow

GMAT Prep Now Teacher

155 posts
2 image description Rich.C@EMPOWERgma...

EMPOWERgmat

105 posts
3 image description GMATGuruNY

The Princeton Review Teacher

101 posts
4 image description Jay@ManhattanReview

Manhattan Review

82 posts
5 image description Matt@VeritasPrep

Veritas Prep

80 posts
See More Top Beat The GMAT Experts